Over ons

Wij stellen een 45-tal personeelsleden te werk en beschikken over een ruim pakket van middelen om een kwalitatieve service aan onze klanten te verzekeren. Onze arbeiders worden met de grootste zorg geselecteerd en opgeleid en vormen het belangrijkste onderdeel van ons bedrijf. Elke arbeider heeft specifieke specialiteiten en beschikt over een brede waaier van aangepaste gereedschappen en materieel om de aan hem toevertrouwde werken uit te voeren.

Regelmatige bijscholing, zowel intern als extern, maakt deel uit bij de vorming van ons personeel. Voor het uitvoeren van hun taken krijgen zij de ondersteuning van ervaren leidinggevende personen. De opvolging voor het veilig uitvoeren van de werken conform VCA** staat onder leiding van onze eigen veiligheidsverantwoordelijke en met ondersteuning van onze externe PA 1.


Certificaten

Asbestsanering

Asbest werd jarenlang en overal verwerkt in isolatie, golfplaat, dorpels,… In bezetting en roofing kan eventueel ook asbest aanwezig zijn. De verwijdering is strikt vastgelegd in een wettelijk kader, enkel erkende bedrijven mogen asbest saneren. De eerste stap hierbij is het vaststellen of er al dan niet asbest aanwezig is. Hiervoor kunnen wij een inventaris opstellen waarbij de nodige stalen worden genomen. De stalen worden in een erkend labo geanalyseerd. Wettelijk gezien moet er jaarlijks een update van deze inventaris uitgevoerd worden.

Het verwijderen van asbest kan volgens verschillende technieken:

  • Eenvoudige handeling voor bv hecht gebonden platen in goede staat;
  • Couveusezak voor bv korte stukken leidingisolatie;
  • Hermetische onderdrukzone voor bv spuitasbest. 

Voor deze technieken zijn wij erkend door het Ministerie en hebben onze operatoren de nodige opleidingen gevolgd. Voor calamiteiten bij brand of contaminatie beschikken we over een eigen mobiele Deco-unit.

Voor verdere info of prijsvragen, kan u steeds contact opnemen met onze projectleiders.

Asbestsanering logo

VCA**

VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) is bedoeld voor bedrijven die bij opdrachtgevers werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak vinden deze werkzaamheden plaats in fabrieken, installaties en op werk- en projectplaatsen. Uiteindelijk is het de opdrachtgever die bepaalt of je een VCA certificaat dient te hebben.

Er zijn drie niveaus:

  1. VCA* is gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, zonder inschakeling van onderaannemers.
  2. VCA** gaat stapje verder, voor bedrijven die onderaannemers inschakelen
  3. VCA Petrochemie tenslotte voegt eisen toe die specifiek gelden voor de petrochemische sector

VCA** logo

Partners


LISP LIERS SPRINKLERBEDRIJF BVBA logo

LISP - LIERS SPRINKLERBEDRIJF BVBA


MCM METAALCONSTRUCTIE CONSTRUCTION MÉTALLIQUE BVBA logo

MCM - METAALCONSTRUCTIE CONSTRUCTION MÉTALLIQUE BVBA


ALIBO ALGEMENE LIERSE BOUWONDERNEMING NV logo

ALIBO - ALGEMENE LIERSE BOUWONDERNEMING NV